- Komerční sdělení-spot_img

Boeing bude v Queenslandu vyrábět vojenská bezpilotní letadla

spot_img

První zkušební lety firma ukončila v dřívější části letošního roku.

Americký výrobce letecké techniky Boeing ohlásil plány na výrobu nového typu vojenského bezpilotního letadla Loyal Wingman v Austrálii.

Společnost Boeing uvedla, že tyto stroje bude montovat ve městě Toowoomba v australském státě Queensland. První zkušební lety firma ukončila v dřívější části letošního roku.

Článek pokračuje pod video reklamou
Informace Boeingu o výrobě bezpilotních vojenských letadel v Austrálii přichází necelý týden poté, co USA, Velká Británie a Austrálie oznámily, že vytvářejí novou bezpečnostní alianci, v jejímž rámci USA a Británie Austrálii dodají ponorky s jaderným pohonem.

Scott Carpendale, výkonný ředitel divize Boeing Defence Australia, uvedl, že vývoj nového letadla postupuje podle plánu. Dodal, že stroj využívá umělou inteligenci, aby mohl působit v tandemu s letadlem řízeným pilotem. Stroj byl koncipován, naprojektován a vyvinut v Austrálii.

Loyal Wingman je po půlstoletí prvním vojenským bojovým letadlem, které budou vyrábět v Austrálii.

Scott Carpendale řekl, že objednávky ještě nebyly potvrzeny, ale zdá se, že australská vláda důvěřuje schopnostem tohoto letadla. „Existuje významný zájem iz dalších zemí,“ dodal Carpendale.

spot_img

Redakce doporučuje

Články autora